Sunday, 13 December 2020

tentang aku..???



Assalamualaikum w.b.t...ismii Abdullah Azzam bin Jailani..macam biase, tujuan ana dicipta di dunia nie adalah untuk beribadah kepada Allah serta menjadi khalifah di muka bumi kerana Allah telah berfirman yg bermaksud: "dan tidaklah Aku menciptakan manusia dan jin melainkan untuk beribadah kepada-Ku" manakala ayat lagi satu di dalam Al-Qur'an yang bermaksud: '' ingatlah ketika tuhanmu berfiman kepada malaikat: ''sesungguhnya Aku hendak menjadikan seorang khalifah di muka bumi "...dalam ayat nie, apebila dikatakan 'seorang khalifah', maka kite tahu bahawa khalifah yang Allah nak jadikan kat bumi nie terdiri drpd manusia..kerana perkataan 'seorang' hanyalah digunakan untuk manusia. dan nie tujuan ana diciptakan di dunia...manakala tujuan ana menulis blog nie pulak adalah untuk berkongsi pengalaman dan sedikit ilmu...semoga blog nie bermanfaat untuk antum semua. jika ada salah dan silap yg terdapat dalam blog nie, maka itu ialah kecuaiana dr ana yang sangat lemah ni..dan teguran amat2 digalakkan dalam ruangan komen atau c box yang telah disediakan....k..segala yang baik itu drpd Allah....silakan membaca!!!

9 comments:

secret_voice said...

Hebak2!!!!! troskan menulis...

muhammad_alfateh said...

oh, Loh pun ada blog rupanya. Bila nak update? hehehe....

si berkaca mata said...

kacak la abg azam kite ni..

NIK A FAIZ said...

slm..hbt2 la..bkk laa ana nyer lak..komen2 tau..k..wswlm.

n4dh!3r4 said...

salam akhi,
tak bleh bukak pun blog fisabilillah.blogspot.com tu. dah removed ke?

matadore said...

salam akh
thanks for following blog ana yang tak seberapa tu..

CerminDiri said...

salam kehidupan,

cabaran & harapan. ramadhan satu peluang. diri menjadi taruhan. muliakah ia atau akan dimuliakan?.perlukah dipersiakan?.

AeEn syAheeDa said...

salam
boleh ana tau mana anta dapat lagulagu n zikir2 2.
n mcmane na download
thanx

:::wagonbiru::: said...

syukran..ia amat bermanfaat untuk pembaca.. ;)